Kumma, kun ei mukamas ole ikinä aikaa kirjoitella tänne... Siskon lapaset, joista mainitsin jo aikoja sitten, valmistuivat jo hiihtolomaviikolla, mutta esittely on jäänyt. Eli tällaiset niistä sitten tuli:

 

Ja kämmenpuolelta:

Sisko oli oikein tyytyväinen, ja lapaset on tainneet olla käytössä suunnilleen siitä hetkestä, kun ne itselleen sai. =) Ja täytyy myöntää, että tykkään itsekin. Pitää varmaan itsellekin tehdä ensi talveksi tuollaiset... Lapasissa on yhdistetty kaksi Knittyn ohjetta, malli on tämä ja kuvio on otettu näistä lapasista. Ja lanka oli Hjertegarnin Ciao Trunte, 100% merinovilla, puikot 2,5. Lankaa meni ihan vähän yli kerä mustaa ja vajaa puoli kerää tuota kirjavaa, valmiit lapaset painoi 72g. Loppulangoista on nyt tulossa työkaverille vauvan sukat ja lapaset, myssyyn ei taida langat enää riittää. =)

Nuo siskon lapaset oli jo toiset samalla mallilla tehdyt. Ensimmäiset tein joululahjaksi omalle Rakkaalleni Novitan Luxus Alpacasta, harmaasta ja ruskeasta, ja nekin sisko yritti omia jo tekovaiheessa, vaikka olivatkin vähän liian isot...

Kuva on aika huono, ja lapasia on siinä käytetty jo pari päivää, kun "joku" unohti ottaa valmiista lapasista kuvan ennen paketointia ja tajusi sen vasta liian myöhään. =) Nuokin lapaset pääsi heti käyttöön, ja ovat kuulemma olleet erittäin hyvät. Ihana, kun kelpaa. Noihinkin meni harmaata lankaa vähän yli kerä, ja ruskeaa vajaa kerä, puikot oli 3,5.

Näitä lapasia tehdessä huomasi hyvin sen, miten langan paksuus ja puikot vaikuttaa valmiin työn kokoon. Molemmat lapaset on tehty ihan ohjeen mukaisilla silmukka- ja kerrosmäärillä, ja molemmista tuli juuri oikean kokoiset. Eli 3,5-puikolla tulee minun käsialalla miesten lapaset ja 2,5:lla naisten... =)

Luxus Alpacan "lopuista" tein Chadwick-huivin (Rav. linkki), ihan sen takia, kun se näytti niin mielenkiintoiselta.

Huivi on ihanan pehmeä, mutta ei oikein minun värinen. Tarjosin sitä Rakkaallekin lapasten kaveriksi, mutta kun hän ei käytä kaulahuiveja, niin minulle se sitten jäi... No, ehkä sillekin vielä löytyy käyttöä. =)