Tuolta Kilon blogista löysin linkin Tohtorit.fi -laihdutusklinikalle, ja päätin testata, mitä he minusta sanoisivat. No, tällaisia vastauksia sain:

 - Painoindeksisi on: 30. Se tarkoittaa, että olet merkittävästi lihava. (Tämän jo tiesinkin, vaikka kävinkin jo siellä lievästi ylipainoisen puolella ennen joulua.) Sinulla on suositukseen nähden liikapainoa 13.4 kiloa.
 - Omena-päärynä-indeksisi on 0.75, indeksisi on terveellisellä tasolla.
 - Syömistottumusten testi: syömistavoissasi ei ole paljoa korjattavaa. Mieti kuitenkin ruokailutottumuksiasi ja opi tunnistamaan tilanteet, jotka johtavat mielestäsi runsaaseen syömiseen, turhiin rasvaa tai sokeria sisältäviin herkkupaloihin tai liialliseen alkoholin käyttöön.
 - Liikutko riittävästi: liikut nykyisin minimimäärän.

Eli ei noista nyt kauheasti mitään uutta ilmennyt. Tiesin jo ennestään painoindeksini sekä sen, että pitäisi liikkua enemmän ja että syömistavat alkaa olla jo aika hyvin kohdallaan. Tosin jotkut tuon syömistottumus-testin vaihtoehdot oli vähän tyhmiä (ei voi esim. työn puolesta saada ilmaisia aterioita ja alkoholia, kun ei ole töissä)... Ja tuosta omena-päärynä-indeksistä voinen kiittää jotain ylempää tahoa, koska minulle nuo kilot tulee tasaisesti joka puolelle, eikä kerry tuohon vatsanseudulle.

Mutta paljon mielenkiintoista luettavaa sieltä löytyi, joten kannattaa käydä tutustumassa. =) Tuolla mm. mainittiin, että jo 5% pudotus lähtöpainosta (minulla 4,3kg) vähentää huomattavasti terveysriskejä. Ja senhän minä olen jo saavuttanut (pudotusta 5,6kg)! Jihuu! 10% olen aiemmin kuullut puhuttavan, ja siihen on vielä vähän matkaa... Mutta en mä tähän aio silti jäädä, matka jatkuu eteenpäin. Vielähän tuosta vyötäröltäkin pitäis viitisen senttiä saada pois, että näihin nykyisiin suosituksiin mahtuis...=)
1193012.jpg