Kumma, miten aina näin joulun alla meinaa olla kiire... ;o) Viikko sitten oli sisko kylässä viikonlopun, ja tehtiin erilaisia nameja hänen kavereilleen lahjaksi: greippimarmeladeja, kanelivaahtokarkkeja, appelsiinitryffeleitä ja pähkinäkinuskia. Muut onnistui ihan hyvin, mutta kinuskia olisi kai pitänyt keittää enemmän, kun se ei kovettunutkaan... Hyvää se kyllä oli, mutta jäi lusikoitavaksi. Vaahtokarkitkin meinasi mennä pieleen, kun sokeriliemi meinasi jämähtää kattilaan, mutta kyllä niistä kuitenkin vaahtokarkkeja tuli. Ei ehkä ihan kauneimpia, mutta hyviä. Yllättävän hyvin sopii kaneli vaahtokarkkeihin, vaikka aluksi se tuntui aika erikoiselta... Marmeladien teko oli helpompaa kuin kuvittelin, ja niitä teen kyllä lisää! Mutta eri makuisina, haluan testata miten onnistuu. =) Olisin eilen ostanut lisää agar-agaria, mutta apteekista oli loppu... Pitää tänään käydä tuosta lähiapteekista kysymässä. Mulla ei nyt ole noita ohjeita, mutta lisäilen myöhemmin, jos joku haluaa. Siskolta ne löytyy...
2164744.jpg
Kanelivaahtokarkkeja

2164742.jpg
Greippimarmeladeja jääpalamuotissa tehtynä...

Joulukorttien lähetyskin jäi taas viimeiseen mahdolliseen päivään... Mutta sain kuin sainkin ne taas postiin sillä pienemmällä maksulla! =)
2164746.jpg

2164747.jpg

Keskiviikkona käytiin sitten veljen kanssa elokuvissa, Jyväskylässä! Veli oli voittanut paikat Yes Manin ennakkonäytökseen ja pyysi minut mukaan... No, tottakai mä lähdin kun ei ollut muutakaan tärkeää menoa silloin. Ja ihan hauska leffa se oli, tykkäsin, vaikka en Jim Carreyn suurimpia faneja olekaan. Voisin katsoa uudestaankin... =)

Torstaina piti käydä ostamassa laatikkotarpeita, siis lanttuja ja porkkanoita, kun viimein tuli rahaa... Meinasivat liitossa unohtaa maksaa mun korvaukset, kun oli jäänyt jonkun kuun jäsenmaksut maksamatta. Mä maksoin ne kyllä heti kun se huomautus tuli, mutta eivät olleet huomanneet, että maksu on tullut. Vasta kun soitin ja kyselin niin laittoivat heti maksuun. Sanoivat vaan, että "hyvä kun soitit"... Perjantaina keitetiin sitten soseita äidin kanssa ja lauantaina tein laatikot. Nyt ne on pakastimessa, että varmasti säilyvät jouluun...

Eilinen ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mun ajatuksena oli lähteä päivällä kaupungille, käydä Veripalvelussa (en silloin marraskuun lopulla "kelvannut" kun oli vähän nuha) ja ostamassa sitä agar-agaria, ja tulla kotiin tekemään marmeladeja ja siivoamaan... No, pääsin kyllä kaupungilla ja kävin verta luovuttamassa. Siellä olikin paljon porukkaa, ja aikaa meni reilut 1½ tuntia... =) No, ei se mitään, ei minulla ollut mihinkään kiire. Kiva vaan, että muutkin oli tulleet hyvän asian takia! Mutta sitten siellä apteekissa ei ollutkaan sitä agar-agaria. Tulee ehkä tällä viikolla... No, soitin sitten äidille, että jos hakisin sieltä suklaata ja kookosrasvaa (oli ostettu jo aikaisemmin) ja tekisin jotain suklaanameja, kun marmeladien teko ei nyt onnistunut. Juu, muutenhan se oli hyvä idea, mutta olishan se pitänyt arvata, ettei sieltä lähdetäkään kotiin noin vain... ;o) "Jouduin" sitten auttamaan siskoa joulujuhlahameen tekemisessä yms. Kotona olin yhdeksän jälkeen, joten siivoamiset ja karkkien tekemiset jäi... Jos tänään...? =)