Sen tekeminen oli tämän päivän puuha. =) Ja sitä tulikin ihan mukavasti; 10 rasiaa, á reilut 400g. Onneksi se onkin niin hyvää, että tulee varmasti kaikki syötyä, jos nyt ei ihan vielä jouluna niin pakastimesta vuoden mittaan...

1113674.jpg

Tässäpä vielä ohje, jolla olen sitä jo useamman vuoden tehnyt (ei siis ole mikään laihisversio, vaikken kermaa tms. siihen käytäkään):
500 g porkkanasosetta
1 dl puuroriisiä
n. ½ l vettä
n. 1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää ja maustepippuria
päälle korppujauhoja ja vähän voita
voita vuokien voiteluun

Keitä puuroriisi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita joukkoon porkkanasose ja mausteet, tarkista maku. Jaa massa haluamasi kokoisiin voideltuihin vuokiin, tästä annoksesta tulee 2 pientä alumiinivuokaa. Ripottele pintaan korppujauhoja, lisää päälle pari voinokaretta, ja paista 175 asteessa tunnin verran.

1113716.jpg

Tänä vuonna oli tuo porkkanasosekin itsetehtyä, äiti keitteli ja soseutti porkkanat (ja lantut lanttulaatikkoon) tiistaina ravien aikana. Kiitos äiti! =) Lanttusose vielä odottelee jääkaapissa jatkojalostusta, ehkä huomenna sitten sen kimppuun... Yleensä olen käyttänyt kaupasta saatavaa valmista sosetta, siitäkin tulee hyvää, mutta nyt päätettiin säästää rahaa ja tehdä näin.