Sain Almalta ja Tuhtikeijulta kauniita kukkasia ekohaasteen muodossa...

1228431.jpg

Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

Kovasti olen aihetta mietiskellyt, ja seuraaviin tuloksiin olen päätynyt. Nämä nyt ei välttämättä koske vain tätä päivää vaan ihan jokaista päivää, mutta kuitenkin... =) Eli:

 - Kuljen kouluun (ja muutkin pitkät matkat) bussilla. En tosin varsinaisesti ekosyistä vaan siksi, että matka on liian pitkä käveltäväksi enkä omista autoa, mutta kuitenkin... =) Ja lyhyet matkat kävelen tai kesällä ajan pyörällä.
 - Telkkarista katkaisen virran aina illan päätteeksi kokonaan virtakytkimestä, ja digiboxikin on irti seinästä silloin kun en sitä käytä (eli useimmiten vielä toistaiseksi). Myös tietokoneen johdot on (modeemia lukuunottamatta, kun se on toisessa huoneessa) virtakytkimellä varustetussa sähköjohdossa, joten virta on varmasti pois, kun kone on kiinni.
 - Jätteet pyrin kierrättämään mahdollisimman tarkkaan. Eli biojätteet, metallit, lasit, erilaiset pahvit ja paperit omiin pisteisiinsä. Muovia tai energiajätettä täällä ei kerätä, joten loput menee sitten sekajätteeseen... Vanhat vaatteet vien kirpparille tai teen niistä jotain uutta. Maton kuteiksi laittaisin oikei mielelläni, mutta kun ei ole paikkaa missä ensinnäkään niitä säilyttäis ja toisaalta missä sitä mattoa kutois...
 - Valoja sytyttelen ja sammuttelen sen mukaan missä liikun, en yleensä käytä "yleisvaloja" vaan suosin kohdelamppuja. Energiansäästölamppuihin en ole vielä alkanut investoimaan, kun entisetkin tuntuu kestävän, eikä ole varaa vaan uusimisen takia uusia. Sitä paitsi ne energiansäästölamput tuntuvat usein olevan aika kirkkaita, mä en vois kuvitellakaan laittavani mihinkään 60W lamppua!

No juu, ehkä siinä tuli ne tärkeimmät. Parannettavaakin varmaan olis, mutta alku tämäkin. =) Niin, sitten piti haastaa uusia mukaan... No tuota, haastan vaikka Tintuksen, Äitipuhin, Eijan, Karakalin ja Anun, koska heidän blogeissaan en tätä vielä ainakaan huomannut. Toki mukaansa saa ottaa kuka vaan, joka haluaa omia ekotekojaan miettiä. =)