Nimittäin äidin luona oli hernekeitto ja pannari -päivä, vaikkei ollutkaan torstai... Voi että se oli hyvää! Itsetehtyä hernekeittoa, missä oli reilusti kinkkua (eikä vain muutama muru siellä täällä, niinkuin niissä kaupan keitoissa), ja pannukakkua mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Ei ollut ihan laihdutusruokaa, mutta tuollaista saa niin harvoin, ettei voinut vastustaa! ;o) Ja olihan sen jälkeen taas puolitoista tuntia itämaista tanssia, joten tulihan tuota liikuttuakin normaalipäivää enemmän...

Tuolla ulkona on muuten ihan järkyttävä keli! Kyllä sai varovasti kävellä, kun lähdin sieltä kansalaisopistolta pysäkille päin. Kaikki kävelytiet on liukkaalla jäällä, päällä hiekotuskiviä, jotka nekin voi vielä pyöriä jalan alla... Ei tosiaankaan tee mieli lähteä kävelylle! Riittää, kun aamulla liukastelee pysäkiltä koululle ja päivällä toiseen suuntaan. Tänä aamuna oli vielä bussikin myöhässä noin 15 minuuttia, joten piti aika rivakasti yrittää kävellä... Ei yhtään kiva!

Hmm, mitäs muuta mä olen tänään syönyt? Aamulla puolikkaan sämpylän maksapasteijalla ja lasillisen Vipin hyvinvointijuomaa. Oli ihan hyvää tuo, piti ostaa kokeeksi. Koulussa söin kaali-ananassalaattia ja vihreää salaattia (salaatti, kurkku, tomaatti) yhteensä reilusti puoli lautasellista, uunimakkaran ja vähän paistettuja perunoita, lasillinen rasvatonta piimää ja vettä. Pala kasvispiirakkaa. Äidin luona siis sitä hernekeittoa ja pannaria mansikkahillon ja kermavaahdon kera, pari kuppia maitokahvia ja omena. Kotiin tultua vain vettä ja yksi appelsiini. Siinäpä ne. Tänään tuli syötyä vähän enemmän, mutta pysytään huomenna enemmän salaattilinjalla. Ja koulussa taitaa mennä puuron puolelle (jos ruokalista pitää paikkansa)... =)