Lisäksi tein Runebergin torttuja. Annoksesta tulee tavallisissa muffinivuokissa tehtynä n. 15 kpl.
1 kananmuna ja
1 dl sokeria vatkataan vaahdoksi
1 dl jauhettua mantelia,
1½ dl korppujauhoja,
1 tl leivinjauhetta ja
1½ dl karkeita vehnäjauhoja sekoitetaan keskenään
150 g margariinia sulatettuna
1 dl kahvikermaa tai kermamaitoa
3 tippaa karvasmanteliöljyä tai ½ tl kardemummaa jauhojen joukkoon (itse käytin kardemummaa)
Lisää muna-sokerivaahtoon nesteitä (kerma ja rasva) ja jauhoseosta vuorotellen, sekoita tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin, keskelle nokare paistonkestävää vadelmamarmeladia ja uuniin, 200 astetta n. 15 minuuttia.
Jäähtyneet tortut pitäisi vielä koristella tomusokeri-vesi-kuorrutusrenkaalla, mutta minä jätin sen pois, tarpeeksi makeita ovat muutenkin. Olishan ne tietysti kauniimpia koristeltuina... =)
Kommentit