Yksi päivä innostuin leipomaan, ja tein "kaapintyhjennyssämpylöitä". Nauru Eli tarkoitus oli saada melkein tyhjiä paketteja kaapista vähemmäksi, ja aika hyvin onnistuinkin...

Taikinaan tuli:

1½ dl vehnärouhetta
1½ dl vettä

Annoin rouheen liota yön yli jääkaapissa. Siihen lisäilin seuraavana päivänä

3½ dl vettä (=yhteensä 5 dl)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 3/4 dl öljyä
½ dl kuidukas-leseseosta (loppui)
1 dl neljän viljan hiutaleita (loppui)
1½ dl neljän viljan vellijauhoja
1½ dl grahamjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja (loppui) ja vähän tavallisia vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

Yleensä mulla on aina sämpylöissä jotain siemeniä, mutta tällä kertaa jätin ne pois. Hyviä tuli!

Lauantaina alkoi sitten tehdä mieli pullaa, päätin kokeilla tehdä itse dallaspullia. No, googlella vaan ohjetta etsimään ja löytyihän sieltä montakin. Parhaalta (aidoimmalta) minusta tuntui Omenakaramellin ohje, jota muokkaamalla tein omat pullani.

Taikinan tein ihan omalla perinteisellä tyylillä veteen, ohje löytyy täältä, ja täytteestä tein vähän kevyemmän version ihan käytännön syistä, kun ei ollut voita niin paljon kuin ohje vaati. Eli sekoitin purkilliseen (250g) maitorahkaa noin 80g sulatettua voita, 1 dl sokeria ja yhden pussin vaniljakastikejauhetta (kun ei ollut vaniljakreemijauhetta, ja tuota kastikejauhetta oli käytetty muissakin ohjeissa). Tuo kastikejauhe kannattaa muuten sekoittaa joukkoon vasta juuri ennen täyteen levitystä, koska muuten se jämähtää! Minä en saanut tuosta täytteestä riittämään kuin puoleen taikinaan (eli kannattaa tehdä tupla-annos, jos haluaa koko puolen litran taikinasta dallaspullia), puolet tein sitten kanelipullia. Hymy

Hyviä oli nämä kevyemmätkin dallaspullat, ehkä tuo alkuperäinen ohje on lähempänä kaupan pullia, jotka on aika rasvaisia...