... ja omppujakin olis, mutta kun mun piirakkavuokalle kävi eilen näin:
1968495.jpg
Tiskialtaassa napsahti kappaleiksi. =( Se on sitten uuden etsiminen edessä... Nyt on oltava ilman piirakkaa, kun ei nuo mun omput pellilliseenkään riitä. Jos mä tuon ohjeen kuitenkin kirjoittelisin nyt tänne, ettei tartte ensi kerralla etsiä. =) Tämä ohje on tuollaiseen 28cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, pellilliseen kaksinkertainen annos...

2½ dl omenamehua (tai maitoa/vettä/muuta mehua)
75 g sulatettua margariinia
(reilu) 1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta (pellilliseen 2½ tl)
päälle: omenaa, sokeria ja kanelia

Taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan voideltuun vuokaan. Omenalohkot siihen päälle ja pinnalle vähän sokeria ja kanelia. Paistetaan 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Mä tykkään käyttää taikinaan just omenamehua, siitä tulee pohjaankin kiva ompun maku. Ja samaa taikinaa voi hyvin käyttää marjoille tai muillekin hedelmille, kun käyttää nesteenä maitoa tai jotain muuta.