Eilen ei kaupassa ollut yhtä ainutta pakettia minkäänlaista jauhelihaa, joten päätin sitten törsätä ja ostin naudan palapaistia, kun oli niin hyvännäköistä. Lisäksi mukaan halusi tulla erilaisia juureksia, joten eilisillan oli tällaista pataa uunissa muhimassa...
1190223.jpg
Värikäs annos. =)
(
Ja jos joku kauhistelee annoksen kokoa, niin lautanen on normaalia pienempi
 kun nuo varsinaiset ruokalautaset on ihan älyttömän isoja...)


400g naudan palapaistia
3 pienehköä sipulia, kuoritaan ja suikaloidaan
2 melko isoa porkkanaa, kuoritaan ja paloitellaan
1 keskikokoinen lanttu, kuoritaan ja kuutioidaan
1 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
suolaa, pippuria
100g kevyt ranskankermaa

Lihapalat ruskistin paistinpannulla (pintaväri, ei tarvitse kypsentää), vähän sulaa pintaan ja pataan. Kasviksiakin vähän pannulla pyörittelin ennen pataan laittoa, mutta se ei ole välttämätöntä. Lanttukuutioihin lisäsin pannulle tuota fariinisokeria, siirappia olisin laittanut, mutta kun ei ollut... Senkin voi halutessaan jättää pois. Pannun huuhtelin vesitilkalla, että kaikki maut tulee mukaan. =) Loppuveteen sekoittelin lihaliemikuution, vehnäjauhot, tomaattipyreen ja ei kun pataan. Vähän pippuria myllystä ja kaikki sekaisin. Suolaa voi lisätä oman maun mukaan. Ja uuniin.

Uunissa tuo sai olla ensin 150 asteessa ja myöhemmin laskin lämmön noin 120 asteeseen, yhteensä varmaan 3-4 tuntia, en muista ihan tarkkaan. Kun otin pois uunista, sekoittelin sekaan ranskankerman ja jätin jäähtymään, kun en eilen sitä aikonutkaan syödä. Tänään vaan lämmittelin ja keitin kaveriksi punajuuria (on muuten aika sotkuista puuhaa, olis kai pitänyt ottaa reilusti isompi kattila), mutta toki perinteisesti perunatkin sopii... =) Hyvää tuli!