Tänään leivottiin siskon kanssa pipareita eilen tehdystä taikinasta, kuvan laitoin sinne ohjeen mukaan. Kun piparit oli paistettu, tein lanttulaatikot. Piti vaan aloittaa uudestaan ihan alusta, kun tehdyt soseet oli menneet pilalle (muuten olisinkin tehnyt ne jo eilen)... Onneksi lantut ei ole kalliita, eikä tuo soseen tekeminenkään niin vaikeeta ole: kuoritaan, paloitellaan, keitetään ihan pelkässä vedessä ja jauhetaan sosemyllyllä. Reilusta kolmesta kilosta lanttuja tuli kaksi kiloa valmista sosetta. Ja nyt se ei ehtinyt ainakaan pilaantua, kun tein laatikot saman tien. =) Eli

2 kg lanttusosetta
1½ dl siirappia
1 rkl suolaa
vähän inkivääriä ja maustepippuria
lanttujen keitinlientä ehkä reilu desi

Kaikki aineet vaan sekaisin ja voideltuihin vuokiin, 5dl vuokia tuli viisi. Päälle ripotellaan korppujauhoja ja pari voinokaretta, ja sitten uuniin. Tunnin verran 175 asteessa ja valmista on! Edelleenkään ei kermaa tai muuta sellaista, tällaisesta laatikosta tykätään meillä. =)

1123890.jpg