...oli aivan pakko tehdä, kun eilen ostettiin markkinoilta puolukoita (kun sen meidän puolukkaretken saalis jäi "vähän" heikonlaiseksi).
956345.jpg

1,5 dl puolukkasurvosta
6,5 dl vettä
(1 kanelitanko tai ripaus kanelia)
noin 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 dl mannasuurimoita

Ensin keitellään puolukoita ja vettä noin 10 minuuttia. Jos haluat, niin kanelitangosta tulee kiva maku puuroon, se saa kiehua puolukoiden mukana. Jos ei ole kanelitankoa niin jauhettu kanelikin käy. Sitten kaneli tanko poistetaan ja puolukankuoret voi halutessaan siivilöidä pois, mutta minä yleensä ajan seoksen tasaiseksi sauvasekoittimella (ei mitenkään välttämätöntä). Kuitunahan ne kuoret siellä seassa vain on...

Sitten lisätään sokerit ja suola, kannattaa maistella, että on "omaan suuhun sopivaa", vispilöidään joukkoon mannasuurimot ja keitellään kypsäksi (minun ryynipaketissa lukee 5 minuuttia, kannattaa tarkistaa). Sitten vaan jäähdytetään ja vatkataan kuohkeaksi. Toki sen voi syödä "paksuna" puuronakin, vatkaamatta. Hyvää se on niinkin... =)