Ensin Painonvartijoiden ryhmässä joskus saatu suklaan ohje:
½ dl rasvatonta maitojauhetta
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ banaani
makeutusainetta ja vaniljaesanssia (muukin maku varmasti käy)

Sekoita maito- ja kaakaojauheet. Lisää tilkka vettä, että saat seoksesta puuromaista. Soseuta banaani, lisää soseeseen makeutusaine ja esanssi. Sekoita maito-kaakaomassaan. Pursota tai jaa lusikalla pieniin karkkivuokiin tai jääpalamuotteihin, tai tee massasta levy kahden voipaperin väliin. Pakasta.

Suklaaruusut (n. 60 kpl)
1146983.jpg
125 g kookosrasvaa
1 muna
1½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ tl vaniljasokeria
(makuesanssia tai piparminttuöljyä)

Sulata kookosrasva, jäähdytä. Vatkaa tomusokeri ja muna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri, sekä jäähtynyt kookosrasva pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. Voit halutessasi maustaa massan mieleiselläsi esanssilla tai esim. piparminttuöljyllä, mutta ÄLÄ LAITA LIIKAA! Muutama tippa riittää. Pursota ruusukkeiksi pieniin karamellivuokiin tai voipaperin päälle. Anna jähmettyä kylmässä, säilytä jääkaapissa.

Tryffelit I (n. 50-60 kpl)
1142173.jpg
½ dl kermaa
1 rkl voita
170 g tummaa suklaata
½ dl vahvaa kahvia
kaakaojauhetta

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma ja voi, sekoita joukkoon suklaa ja anna sen sulaa. Lisää kahvi. Jäähdytä seos vatkaamalla se kuohkeaksi. Muotoile massasta pallosia ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Anna tryffeleiden maustua muutama päivä (jos maltat). Tryffelit säilyvät huoneenlämmössä noin kolme viikkoa.

Tryffelit II
175-200 g tummaa suklaata
2 rkl voita
2 keltuaista
2 rkl kermaa
2 rkl konjakkia tai brandyä

Paloittele suklaa kulhoon, ja sulata se ja voi vesihauteessa (ts. aseta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle). Sekoita keskenään keltuaiset, kerma ja konjakki. Lisää suklaan joukkoon ja vatkaa, kunnes seos sakenee. Jaa massa pieniin makeisvuokiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä ja tarjoa jouluisen makeispöydän herkkuna.

Riisisuklaa (n. 60-70 kpl)
1146993.jpg
125 g kookosrasvaa
2½ dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
7 dl riisimuroja
(1 tl kanelia)

Sulata kookosrasva. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja tomusokeri sekä halutessasi kaneli, lisää vähän jäähtyneen kookosrasvan joukkoon. Lisää riisimurot ja sekoita varovasti sekaisin. Nostele seoksesta nokareita pieniin karkkivuokiin ja anna kovettua kylmässä.

Suklaapallot (n. 12-15 kpl)
1141718.jpg
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1½ dl kaurahiutaleita
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kylmää, vahvaa kahvia
kookoshiutaleita

Sekoita kaikki aineet kiinteäksi massaksi. Muotoile siitä pieniä palloja ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä viileässä, voi myös pakastaa.

Toffee (n. 25-30 kpl)
1147019.jpg
3 rkl maitoa tai kermaa
3 rkl siirappia
3 rkl voita
¾ dl sokeria
(1 rkl kaakaojauhetta, itse en ole tosin koskaan kokeillut kaakaon kanssa)
(pähkinä/mantelirouhetta)

Sekoita aineet kattilassa. Kuumenna vähintään 20 minuuttia, levyn lämpö kolmosella välillä sekoitellen.  Lisää halutessasi pähkinärouhe, kaada seos leivinpaperille ja vie kylmään jäähtymään. Vähän jähmettyneeseen massaan voi tehdä veitsellä ruudut, joita pitkin toffee on helpompi paloitella. Minä tein tällä kertaa metallisiin karkkivuokiin, ja hyvin onnistui niinkin.

Minttumellit
½ pkt tomusokeria
1-1½ kananmunan valkuaista
5-6 tippaa piparminttuöljyä
koristeeksi 75 g tummaa suklaata

Sekoita valkuainen tomusokerin joukkoon, mausta piparminttuöljyllä. Sekoita hyvin. Tiputa seoksesta lusikalla pyörylöitä öljyllä voidellulle voipaperille. Kun karkit ovat jähmettyneet, koristele ne sulatetulla suklaalla.

NAM!!! =)