Tällä kertaa päätin kokeilla ihan uusia pikkuleipäreseptejä... Tarkoitus oli tehdä jo synttäreille kolmenlaisia, mutta yhdet jäi silloin tekemättä, ne on nyt parhaillaan uunissa. Ensimmäiset ei oikein onnistuneet. Sokerisydämet oli kyllä hyvänmakuisia, mutta eivät oikein pysyneet kasassa...

2096287.jpg
Nuo olisi vielä pitänyt pyöritellä sokerissa... Noista ehjän näköisistäkin suurin osa halkesi, mutta yritin painella niitä kasaan, kun olivat pehmeitä juuri uunista oton jälkeen.

Ohjeessa kyllä varoitettiin, että ne hajoaa helposti. Toinen pellillinen onnistui hieman paremmin, kun paistoin vähän kauemmin. Tässä ohje, jos joku haluaa kokeilla.

Sokerisydämet (n.60 kpl):
200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja

(pinnalle: sokeria)

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen kiehua pari minuuttia eli kunnes se on vaalean pähkinänruskeaa (tämä on näiden keksien juju). Mittaa sokeri kulhoon ja kaada päälle ruskistunut rasva. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Lisää vanilliinisokeri ja jauho-leivinjauheseos.
Kaulitse taikina levyksi ja ota siitä sydänmuotilla pikkuleipiä. HUOM! Kulhossa taikina jäi minulla ainakin murumaiseksi, mutta pöydällä sain sen käsin puristeltua kiinteäksi kasaksi, jota pystyi varovasti kaulitsemaan. Taikina on todella murenevaa, joten kärsivällisyyttä... ;o) Älä kauli liian ohueksi.
Nosta pikkuleivät lastalla leivinpaperille pellille. Paista 175 asteessa vaaleanruskeiksi, kannattaa mielummin paistaa vähän liikaa kuin liian vähän, pysyvät vähän paremmin kasassa. (Pyörittele jäähtyneet pikkuleivät sokerissa, tämän vaiheen minä jätin pois.) Käsittele pikkuleipiä varoen, sillä ne ovat hauraita.

Seuraavaksi halusin jotain, mihin tulee suklaata. Löysin sitten yhdestä kirjasta amerikkalaisten suklaamurupiparien ohjeen, joka kuulosti hyvältä. Ja hyviä ne onkin!

Amerikkalaiset suklaamurupiparit (n. 45 kpl):
150 g sulatettua margariinia
1¼ dl sokeria
1
¼ dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
3¾ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl soodaa
150 g murskattua suklaata (laitoin 100g tummaa ja 50g maitosuklaata)

Sekoita hyvin margariini, sokerit ja kananmuna. Sekoita keskenään loput aineet ja lisää joukkoon. Tee lusikalla kasoja pellille, jätä vähän leviämisvaraa. Paista 190 asteessa 8-10 minuuttia.

2096284.jpg
Tuossa keskellä on muutamia sokerisydämiäkin...


Kolmas kiinnostava pikkuleipäresepti löytyi Myllyn paras-kaurahiutalepussista. Nämä tein siis vasta tänään, kun aika loppui kesken viime viikolla... Hyviä tuli, vaikka meinasikin tulla oikein terveyskeksejä, meinasi nimittäin sokeri unohtua! Onneksi maistoin taikinaa ennen pellille laittamista... Mä olin nimittäin mitannut kuivat aineet jo valmiiksi silloin kun leivoin noita muita, ne oli tuolla rasiassa odottamassa, mutta sokeri siitä sitten puuttui... Onneksi sen lisäys onnistui jälkeenpäinkin.

Herkulliset kaurakeksit (n. 35 kpl):
125 g sulatettua voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 dl rusinoita
1 dl erikoisvehnäjauhoja
4½ dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
½ dl kermaa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä (minä sekoitin kuivat aineet ensin keskenään ja lisäsin kerralla, paitsi siis sokerin, hih...). Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja painele ne tasaisiksi. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Nämä ei levinneet kovin paljoa.

 

2097398.jpg